Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bijzondere Bijeenkomst met Ingrid Gaasterland

3 december 10:30 - 11:30

Op dee zondag 3 december geeft kunst- en cultuurhistorica Ingrid Gaasterland een lezing over Advent: de tijd van voorbereiding op het Kerstfeest; de tijd waarin wordt stilgestaan bij de komst van het licht. Voor menig WestEuropees kunstenaar waren de verhalen rondom de geboorte van Jezus een grote inspiratiebron. Ze werden indrukwekkend vormgegeven op doek, in steen, in woorden en in muziek.
Gaasterland vertelt in haar lezing over verschillende kunstuitingen, die de tijd van Advent en het Kerstfeest tot onderwerp hebben. Ze vertelt over kunst van de Middeleeuwen tot aan de twintigste eeuw. En … het blijft niet bij woorden alleen; haar verhaal wordt rijkelijk afgewisseld met mooie beelden en prachtige muziek.

Ruim 20 jaar na haar opleiding tot onderwijzeres volgde Ingrid Gaasterland aan de Open Universiteit modules op het gebied van kunstgeschiedenis, filosofie en cultuur. Als ervaren docent geeft ze alweer 15 jaar lezingen, die aansluiten bij actuele exposities of culturele gebeurtenissen. Daarbij maakt ze verbinding tussen de beeldende kunst, de muziek, de geschiedenis en, waar mogelijk, de hedendaagse actualiteit. Ze geeft korte verdiepingscursussen over diverse kunststromingen. Sinds enkele jaren is ze verbonden aan Stichting Landgoed Kasteel Geldrop, waar ze, in de functie van voorzitter van de kunstcommissie, exposities organiseert en begeleidt.

Deze bijzondere Bijzondere Bijeenkomst, die georganiseerd wordt door de Programmacommissie, begint om 10:30 uur. Er is geen collecte, maar een bijdrage in ‘de schaal’ of via de QR-code wordt zeer op prijs gesteld. Dat kan ook via onderstaande knop.
Begonnen wordt met het aansteken van de eerste kaars van de Adventskrans.
Weet u welkom.
Hartelijk dank!

Of klik hieronder voor uw bijdrage.

Gegevens

Datum:
3 december
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenement Categorie:

Locatie

Kerkgebouw
Beneden Molendijk 35
Oud-Beijerland, Zuid Holland 3262AA Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0625065860 (D. Vermeij)
Bekijk de site van Locatie