Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Preek van de Leek met Robert Derksen

4 februari 10:30

Ook in 2024 is er een Preek van de Leek-viering. Robert Derksen, cabaretier, dichter en (onder meer) organisator van spirituele vakantiereizen, houdt op zondag 4 februari de preek.

Het thema voor de viering is: “Mijn loslaten geeft houvast” en is gekoppeld aan een overbekend Bijbelgedeelte uit 1 Korintiërs 13, waarin de apostel Paulus de liefde bezingt.
Nadat dit gedeelte is gelezen zal worden geluisterd naar Toon Hermans, die weer andere accenten legt. Robert zal in zijn preek ongetwijfeld ook voorlezen uit zijn dichtbundel “Voor de liefde geboren”. De preek van Robert wordt omlijst door een eenvoudige liturgie. Daarin is ook een plaats ingeruimd voor een lezing uit ‘Het Dagboek van Zlata’ en een lied van Claudia de Breij.

Samen zingen we enkele bekende liederen, onder andere uit de bundel ‘Zangen van Zoeken en Zien’, en bidden we een gebed met een tekst van Huub Oosterhuis.
De zegenbede komt deze keer in de vorm van een tekst van Menno Rougoor.

Arie den Hoed is liturg en Anton van Driel bespeelt het orgel. Er is een liturgieboekje beschikbaar, waarin alle te zingen en te beluisteren teksten zijn opgenomen.

De viering begint om 10:30 uur.
Na afloop is er koffie of thee en volop gelegenheid om met Robert en met elkaar nog wat na te praten.
De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage in ‘de schaal’ of via de QR-code wordt zeer op prijs gesteld. Op deze manier kan de Programmacommissie haar werkzaamheden, ook in
financiële zin, blijven voortzetten.
Of klik hieronder voor uw bijdrage.

Gegevens

Datum:
4 februari
Tijd:
10:30
Evenement Categorie:

Locatie

Kerkgebouw
Beneden Molendijk 35
Oud-Beijerland, Zuid Holland 3262AA Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0625065860 (D. Vermeij)
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Programmacommissie