Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Ruimte Zondag: Dilemma’s

17 maart 10:30

Op zondag 17 maart 2024 is Aloys Bijl de presentator van het Dilemmaprogramma: ‘Wat zou jij beslissen?’

Het idee van de invulling voor één van de Open Ruimte Zondagen stamt van Dominic Hoogsteder, Balkanveteraan en voorzitter van het Veteranen Comité Hoeksche Waard (VC HW).

Elke veteraan moet tijdens een missie keuzes maken. Vaak moeten er in zeer korte tijd beslissingen worden genomen, die bepalend kunnen zijn voor leven of dood. Dat geldt voor zichzelf, zijn kameraden en anderen. Dit soort afwegingen en dilemma’s staan centraal in ‘Wat zou jij beslissen’

Tijdens het vervullen van zijn dienstplicht is Aloys in 1979 onder de vlag van de Verenigde Naties uitgezonden geweest. Hij ging naar Libanon, waar destijds een burgeroorlog gaande was. Hierdoor heeft hij nu de veteranenstatus en mag hij zichzelf veteraan noemen. Aloys is al jarenlang lid van het VC HW én ook al vele jaren actief als ‘Veteraan in de Klas’. Hij neemt u in zijn presentatie mee naar Afghanistan.
Met het dilemmaprogramma worden de toehoorders op verschillende vlakken uitgedaagd om na te denken over goed en fout. Het gaat óók over het maken van keuzes, het nemen van beslissingen én de gevolgen daarvan. Dát draagt bij aan hun meningsvorming. Het programma past binnen verschillende thema’s zoals burgerschap(svorming), democratie, participatie of identiteit. Maar ook past het bij geschiedenis en zeker het thema vrede en veiligheid; heden ten dage absoluut belangrijk. De dilemma’s brengen de échte wereld dichtbij.

‘Wat zou jij beslissen?’ is mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Comité Veteranendag en het vfonds.

Na afloop is er gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken.
Aanvang 10:30 uur. U bent van harte welkom.

Vrijwillige Bijdrage
De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage in ‘de schaal’ of via de QR-code wordt zeer op prijs gesteld. U kunt uw gift ook overmaken via ons rekeningnummer NL96INGB0000788260 t.n.v. Ned. Prot. Bond Oud-Beijerland. Of klik hier voor uw bijdrage.
Hartelijk dank!

Gegevens

Datum:
17 maart
Tijd:
10:30

Locatie

Kerkgebouw
Beneden Molendijk 35
Oud-Beijerland, Zuid Holland 3262AA Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0625065860 (D. Vermeij)
Bekijk de site van Locatie