Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dr. Hans Le Grand (Vrijz. Ned.)

10 maart 10:30

Deze zondag zal Dr. Hans Le Grand voorgaan in onze dienst/viering. Over het thema: Hoe moeten we leven in een wereld waarin niets lijkt te kloppen en waar wij als mensen maar niet lijken te leren van onze fouten. Het antwoord is volgens het lied van Bob Dylan “Blowin’ in the wind”.

Hans le Grand studeerde natuurkunde en theologie en werkt als financieel econoom voor een groot verzekeringsbedrijf. In de Verenigde Staten leerde hij het ‘Unitarian Universalism’ kennen. Terug in Nederland zocht hij naar een mogelijkheidom zijn studie voor het predikantschap in deze traditie af te ronden. Uiteindelijk is hij als predikant erkend door de ‘General Assembly of Unitarian and Free Christian Churches’ in het Verenigd Koninkrijk (2002). Hij is een vaste gastvoorganger in veel afdelingen van Vrijzinnigen Nederland. Hij is docent aan de opleiding voor vrijzinnig pastoraat (OVP) en publiceert over de identiteit en toekomst van vrijzinnigheid.

‘Op dit moment laat 25-30% van de Nederlandse bevolking zich inspireren door verschillende geloofs- en wijsheidstradities zonder zich aan één daarvan exclusief te verbinden. Dit worden ‘zoekers’ genoemd. Hans le Grand is zo’n zoeker. Hij promoveerde op 6 november op de vraag wat religieuze zoekers geloven en waarom. Het boekje ‘God? Zoeker, wat geloof je?’ is een populaire versie van zijn proefschrift. Het behandelt aan de hand van eenvoudige vragen de manier waarop zoekers kunnen denken over onderwerpen die voor hen relevant zijn.

Chris Melles is zondag is onze organist,
Na afloop is er gelegenheid een kopje koffie of thee te drinken.
Aanvang 10:30 uur. U bent van harte welkom.


Collecte

De collecte is tijdens het voorspel van het laatste lied en bij de uitgang. U kunt uw gift ook overmaken via onderstaande knop óf via ons rekeningnummer NL96INGB0000788260 t.n.v. Ned. Prot. Bond Oud-Beijerland,
Hartelijk dank!
Of klik hier voor uw bijdrage.

Gegevens

Datum:
10 maart
Tijd:
10:30
Evenement Categorie:

Locatie

Kerkgebouw
Beneden Molendijk 35
Oud-Beijerland, Zuid Holland 3262AA Nederland
+ Google Maps
Telefoon
0625065860 (D. Vermeij)
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Ds. H. Le Grand (Vrijz. Ned.)