Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Stabat Mater: Gaat niet door

10 april 19:00 - 20:00

Op Goede Vrijdag denken we aan het lijden wat ieder mensenleven kent. Ons kerkje zal dan weer van 19.00 uur tot 20.00 uur open zijn. Iedereen is welkom om binnen te lopen. Niet om te praten of te zingen. Niet voor een preek of een verhaal, maar om even stil te zijn en te luisteren naar de prachtige muziek van het Stabat Mater van Karl Jenkins.
Het Stabat Mater is een oud middeleeuws gedicht dat het verdriet van de moeder van Jezus beschrijft als ze haar zoon aan het kruis ziet sterven. Karl Jenkins heeft het aangevuld met gedichten van derden, die ook te maken hadden met het omgaan met een dergelijk zwaar verlies. Jenkins componeerde zijn Stabat Mater in 2007. Hij vertolkt met zijn compositie het verwerken van verlies in het algemeen.
In de sfeer van deze gedragen, maar heldere muziek, is er gelegenheid om een kaarsje aan te steken aan de brandende paaskaars; voor persoonlijk lijden of voor het leed van een ander. Of juist voor wat een mens dankbaar kan maken. Kortom voor alles, om even bij stil te staan.

Gegevens

Datum:
10 april
Tijd:
19:00 - 20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Kerkgebouw
Beneden Molendijk 35
Oud-Beijerland, Zuid Holland 3262AA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0625065860 (D. Vermeij)
Website:
https://www.vrijzinnigenhoekschewaard.nl