Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dr. E. Cossee (Rem.): Lezing: ‘Levensmoed’

6 december 10:30 - 11:30

LEVENSMOED

Spreken over levensmoed raakt het persoonlijk leven van een ieder. Zonder de ‘moed om te zijn’ zouden wij niet kunnen bestaan. Maar zonder te refereren aan persoonlijke ervaringen is het moeilijk dit onderwerp ter sprake te brengen. In deze lezing wordt dan ook aangeknoopt bij ervaringen van de inleider, zoals verwoord in een uitzending van ‘de Verwondering’ met Annemiek Schrijver (terug te zien op internet onder ‘Eric Cossee gemist? Start met kijken op NPO Start’). Het gaat in deze uitzending om de vraag hoe je levensmoed terug vindt als juist alles je uit handen is geslagen. Hoe kerk en geloof in dit proces een cruciale rol kunnen vervullen.

Het ‘autobiografische element’ in deze lezing wordt omkaderd door een meer principiële bezinning (Paul Tillich, ‘De moed om te zijn’) en een existentiële zoektocht, zoals weergegeven door Christa Anbeek in haar ‘Overlevingskunst. Leven met de dood van een dierbare’. Maar bij dit alles staat de herkenbaarheid voorop: de inleider wil zich niet verliezen in theoretische beschouwingen. Hij is gericht op gedachten en ervaringen die aanknopingspunten kunnen bieden voor de aanwezigen. Daarbij zal hij ervoor waken, dat humor niet zal ontbreken!

Eric Cossee

Dr. E.H. Cossee is emeritus hoogleraar kerkgeschiedenis en emeritus remonstrants predikant.

De opstelling van de stoelen is zodanig dat er maximaal 18-20 personen aanwezig kunnen zijn met inachtneming van 1,5 m afstand.
I.v.m. registratie en toewijzen van plaatsen vragen wij u zich aan te melden.
Dat kan via vrijzinnigen@gmail.com of via 0625065860 (ook WhatsApp).
Ons protocol hangt bij de ingang van het gebouw.

De collectie houden wij digitaal of via de schaal bij de uitgang.
Overmaken kan ook: NL96INGB0000788260 t.n.v. Ned. Prot. Bond Oud-Beijerland
Of klik hier voor de collecte.

Gegevens

Datum:
6 december
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenement Categorie:

Organisator

Dr. E. Cossee (Rem.)