Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Preek van de Leek door Bram van Hemmen

2 oktober 10:30 - 11:30

Preek van de Leek door Bram van Hemmen, oud-burgemeester van de gemeente Hoeksche Waard
Bijzondere Bijeenkomst – 2 oktober 2022

Geboren en getogen Rotterdammer Bram van Hemmen (1973) studeerde sociologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hij was 10 jaar werkzaam in ‘de automatisering’ en is vanaf 2004 politiek actief. Het begon allemaal in de deelgemeente Rotterdam-IJsselmonde, waar hij lid was van de deel-gemeenteraad en, vanaf 2006, wethouder. In 2012 werd hij burgemeester van Sliedrecht. In 2020 gevolgd door het burgemeesterschap van de gemeente Hoeksche Waard. Sinds 1 juli 2022 is hij waarnemend burgemeester van de gemeente Midden-Delfland.

Sinds 2015 is Van Hemmen voorzitter van het bestuur van de Stichting House of Hope; een stichting die present is in de Rotterdamse wijken Beverwaard, Katendrecht en Tarwewijk. De stichting biedt een hoopvolle en familiaire plek aan mensen die gebukt gaan onder armoede, eenzaamheid en gebrokenheid.

Thema: “What would Jesus do?”

Zondag organiseert de Programmacommissie de eerste Bijzondere Bijeenkomst van ons nieuwe seizoen. Bram van Hemmen, oud-burgemeester van onze gemeente Hoeksche Waard, komt dan zijn Preek van de Leek houden. Geinspireerd door een strofe uit ‘Dat licht’, het gedicht van Tonha Schot dat dit seizoen centraal staat, koos Bram voor het thema: “What would Jesus do?” … anders gezegd: “Wat zou Jezus gedaan hebben?”

“Dat ’t je in beweging brengt, aanmoedigt om te gaan, aanspoort tot ontmoeting op je wegen, dat licht.”

Een Preek van de Leek-viering heeft de kenmerken van een normale viering, maar is in veel opzichten anders dan anders; voor elk wat wils dus. Zo gaan we luisteren naar een gedicht van Herman Koetsveld; naar een lied van het Janskoor van de Oecumenische Studentengemeente Utrecht; naar een lied van de band ‘Thirty seconds to mars’ en naar ‘Mensenkinderen’.

We zullen enkele liederen zingen uit ons Liedboek over licht en over vrede.

Arie den Hoed is lector en Anton van Driel bespeelt het orgel.

De viering begint om 10:30 uur. Weet u welkom.

Bijdrage BB
Er is een vrijwillige bijdrage bij de uitgang. U kunt uw gift ook overmaken via onderstaande knop óf via ons rekeningnummer NL96INGB0000788260 t.n.v. Ned. Prot. Bond Oud-Beijerland,
Hartelijk dank!
Of klik hier voor uw bijdrage.

Gegevens

Datum:
2 oktober
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenement Categorie:

Locatie

Kerkgebouw
Beneden Molendijk 35
Oud-Beijerland, Zuid Holland 3262AA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0625065860 (D. Vermeij)
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Programmacommissie