Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Christa van Kan “Als je ziet, is het licht”

4 december 2022 10:30 - 11:30

Op deze 2e zondag van Advent zal Christa van Kan met ons ‘de komst van het licht’ onderzoeken door stil te staan bij licht en donker. In deze Bijzondere Bijeenkomst gaan we kijken naar beelden en beelden uitwisselen. En we zullen samen stil zijn. Met woorden hoopt Christa verbanden te weven tussen Christus, Michael en abstracte kunst; tussen moed om te zien en onszelf. Dit met als thema: ‘Als je ziet, is het licht’.
De keuze voor deze opzet en dit thema is mede geïnspireerd door een paar woorden uit het gedicht van Tonha Schot: “Dat ‘t diep in je doordringt, dat licht, naar die plek in jezelf, waar de vrede woont en het mededogen”.

Christa van Kan is sinds 1991 docent kunst en kunstgeschiedenis op de Stichtse Vrije School in Zeist. Zij coacht jongeren en docenten. Samen met collega-docent en schrijfster Danielle van Dijk verzorgde ze een Meditatiewerkplaats voor Christusbewustzijn. In de stilte van haar eigen atelier maakt Christa vrije grafiek en schrijft zij gedichten. De antroposofie, zoals door Rudolf Steiner in de wereld gebracht, is een grote bron van inspiratie voor haar.

De bijeenkomst begint om 10:30 uur.
Na afloop is er, onder het genot van een kopje koffie of thee, gelegenheid tot napraten.

Om dit soort Bijzondere Bijeenkomsten te kunnen blijven organiseren wordt een financiële bijdrage in ‘de schaal bij de uitgang’ zeer op prijs gesteld! U kunt uw bijdrage ook overmaken. Hartelijk dank Klik hier voor uw bijdrage.

Gegevens

Datum:
4 december 2022
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenement Categorie:

Locatie

Kerkgebouw
Beneden Molendijk 35
Oud-Beijerland, Zuid Holland 3262AA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0625065860 (D. Vermeij)
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Programmacommissie