Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

F. Kazenbroot: Leonard Cohen en de liefde

4 juni 10:30 - 11:30

Frank Kazenbroot presenteert Leonard Cohen

Van de Canadese dichter en zanger Leonard Cohen (1934-2016) is bekend dat hij veel liefdesrelaties heeft gehad én bezongen. Er zijn prachtige liederen uit voortgekomen. Als Cohen over liefde zingt, gaat het vaak over het ingewikkelde van liefdesrelaties … over menselijk falen en onvermogen en gebrokenheid. En over eenzaamheid, over gemis en scheiding, die in liefdesrelaties altijd op de loer liggen. Maar liefde heeft in het werk van Cohen ook diepere betekenissen gekregen. Spirituele en mystiek geladen teksten over liefde waren Cohen niet vreemd.

De Programmacommissie prijst zich gelukkig, dat deze zondag Frank Kazenbroot opnieuw in ons midden is … want … als er ìemand is die met kennis van zaken over Leonard Cohen kan vertellen, is hij het wel. Met als thema ‘Woorden van liefde’ zullen verschillende liederen van Cohen te beluisteren zijn. Kazenbroot zal ze op zijn eigen wijze voor ons toelichten.

Kazenbroot is zijn hele leven al geboeid door het werk van Cohen en ontdekte daarin een spirituele laag, waarover het niet uitverteld raakt en graag met anderen deelt. In 2018 schreef hij het boek: “Wees lief voor deze ziel, veertig vensters op Leonard Cohen”, waarin hij zijn kijk op het leven van Cohen en de betekenis voor de muziek en de dichtkunst heeft vastgelegd. Hij is kloosterling geweest in de Abdij van Berne en thans werkzaam als geestelijk verzorgen in het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer.

De bijeenkomst begint om 10:30 uur. Na afloop is er een kopje koffie of thee. De toegang is gratis. Een bijdrage via ‘de schaal’, middels de QR-code of de onderstaande link wordt evenwel zeer op prijs gesteld! Of klik hier voor uw bijdrage.

Hartelijk dank!

Gegevens

Datum:
4 juni
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenement Categorie:

Locatie

Kerkgebouw
Beneden Molendijk 35
Oud-Beijerland, Zuid Holland 3262AA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0625065860 (D. Vermeij)
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Programmacommissie