Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ds. A. Meiresonne (laatste zondag kerkelijk jaar)

22 november 10:30 - 11:30

Deze zondag is de laatste zondag van het kerkelijk jaar. Zoals gebruikelijk is er gelegenheid overledenen te gedenken. Binnen onze vereniging zijn er het afgelopen kerkelijk jaar geen leden overleden. Maar is wel gelegenheid om een kaarsje aan te steken voor anderen (al dan niet uit uw eigen omgeving).
Het orgelspel is van Anton van Driel

We gaan het hebben over verwondering en bewondering. En het besef, meestal groeiende in de loop van ons leven, dat wat ons hier –in dit ondermaanse– rest is: overgave en ontzag (awe). Dat gebeurt meestal wanneer we onze eigen betrekkelijkheid onder ogen gaan zien. Wanneer we onze hoogmoed erkennen en nederigheid gaan oefenen. Wanneer we door de klappen die we in het leven soms oplopen deemoed gaan tonen. Dan kun je ontdekken dat je met veel zelfbewustzijn heel nederig kunt zijn. Op een zelfbewuste manier ootmoedig je plaats kennen: daar wordt je niet slechter van, integendeel.

André Meiresonne: Vrijzinnig voorganger en geestelijk verzorger. Ooit opgeleid als bestuursjurist. Werkte in de communicatie en marketing. Daarna als trainer en coach. Behaalde de pre-master Humanistiek aan de Universiteit voor Humanistiek en daarna de master Spiritual Care aan de Vrije Universiteit. Wilde zichzelf en anderen beter leren kennen. Dat begint met luisteren. En jezelf durven laten zien. Sleutels bij het begeleiden van mensen met levensvragen.
´Ik spreek vaak mensen die zichzelf niet kerkelijk noemen, maar wel religieuze belangstelling of spirituele ervaringen hebben. Vandaar dat ik mij vaak zie als Dominee voor de Ongelovigen´
“Het gedoe dat je hebt met anderen – en dat hebben we allemaal! – is een afspiegeling van onrust in jezelf. Los je eigen sores op en je zult zien: je problemen lossen zich op, als vanzelf. Omdat je ophoudt de ander verantwoordelijk te stellen voor jouw geluk. Je begint te leven.”
André Meiresonne publiceerde twee boeken over persoonlijke groei: ZIN! Leidinggeven aan jezelf en anderen, en VRIJ! Leef je eigen leven.

De opstelling van de stoelen is zodanig dat er maximaal 18-20 personen aanwezig kunnen zijn met inachtneming van 1,5 m afstand.
I.v.m. registratie en toewijzen van plaatsen vragen wij u zich aan te melden.
Dat kan via vrijzinnigen@gmail.com of via 0625065860 (ook WhatsApp).
Ons protocol hangt bij de ingang van het gebouw.

Gegevens

Datum:
22 november
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenement Categorie:

Locatie

Kerkgebouw
Beneden Molendijk 35
Oud-Beijerland, Zuid Holland 3262AA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0625065860 (D. Vermeij)
Site:
https://www.vrijzinnigenhoekschewaard.nl

Organisator

Ds. A. Meiresonne