Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dhr. W. Smit: Preek van de Leek

5 februari 10:30 - 11:30

Dichter en denker Willem Smit (Kampen, 1991) laat zich in het leven graag leiden door verbeelding, bezieling en liefde voor taal. Dit brengt hij tot klinken in geschreven en gesproken woord; in zinnen die verwonderen, inspireren en aan het denken zetten.
Het liefst leeft Willem als ‘geestelijk meerkamper’, zich bewegend tussen uiteenlopende mensen, thema’s en sferen. Om steeds weer ergens te blijven steken tussen wijsheid en dwaasheid, humor en ernst, hoop en wanhoop, eenvoud en complexiteit; tussen toeschouwen en deelnemen in.
Sinds 2019 werkt en beweegt Willem zich aan de randen van de kantoortuinen van Rabobank. Een ‘normale’ functie- of taakomschrijving bleek niet beschikbaar of toepasbaar. ‘Dichter des Rabolands’ bleek de meest voor de hand liggende oplossing.
Hij ziet zichzelf bij voorkeur als ‘medewerker geestdrift’, als ‘geestelijk werker’, als ‘vraagbaak’, als ‘verstiller’ … zoals hij dat eens uitsprak in een interview met Trouw-columnist Stevo Akkerman.
Willem schrijft gedichten die een glimlach op gezichten van medewerkers te voorschijn toveren en de hectiek van de dag relativeren. Wekelijks verschijnen ze … er wordt door velen naar uitgekeken.
Zijn werk kenmerkt zich door theologische en filosofische beelden en gedachtegangen, zonder dat de, soms herkenbare, ‘tale Kanaäns’ er te dik bovenop ligt of opdringerig is.
Daarnaast is hij betrokken bij allerlei presentaties en altijd bereikbaar voor een ‘goed gesprek’.

Willem laat zich in zijn Preek van de Leek leiden en inspireren door een strofe uit het gedicht van Tonha Schot: “Dat ’t je je verhaal doet herschrijven omdat elke dag een nieuwe kans is, altijd weer opnieuw beginnen, dat licht

Vrijwillige bijdrage
Er zal geen collecte worden gehouden. Maar om dit soort bijeenkomsten ook in de toekomst te kunnen blijven organiseren wordt een vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld: in contanten in de schaal, middels een QR-code.
Of klik hier voor uw bijdrage.

Gegevens

Datum:
5 februari
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenement Categorie:

Locatie

Kerkgebouw
Beneden Molendijk 35
Oud-Beijerland, Zuid Holland 3262AA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0625065860 (D. Vermeij)
Bekijk de site van Locatie

Organisator

W. Smit