Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De Dode Zeerollen in historisch perspectief

6 februari 10:30 - 11:30


Aanstaande zondag, 6 februari, is Drs. Peter Vleugel opnieuw bij ons te gast. Nu met een lezing over de betekenis van de zgn. Dode-Zeerollen. Het gaat hier om een collectie van ruim 900 handschriften in het Hebreeuws, het Aramees en het Grieks. De handschriften, die dateren van ca. 250 vChr tot rond 50nChr., betreffen fragmenten van de ons bekende boeken van het Oude Testament.
Maar ook fragmenten uit apocriefe boeken en teksten van de gemeenschap van Qumran.

Drs. Vleugel zal, op de van hem bekende gedreven wijze, ingaan op de historische en archeologische contexten van deze teksten en hun betekenis.
Let op: voor deze bijeenkomst is aanmelding vooraf noodzakelijk!
Vanwege het hoge aantal corona-besmettingen houden wij nog onverkort vast aan de anderhalve meter afstand. Dat betekent dat er maximaal 20 bezoekers aanwezig kunnen zijn.
Het bestuur acht het noodzakelijk dat, voorlopig uitsluitend voor Bijzondere Bijeenkomsten, ieder zich vooraf dient aan te melden. Dit kan voor deze bijeenkomst door een mailbericht te sturen naar dodezeerollen@vrijzinnigenhoekschewaard.nl , onder vermelding van naam, evt. adres en aantal personen. U krijgt kort na ontvangst een bevestiging.

Een ieder is vrij om een BIjzondere BIjeenkomst te bezoeken. U hoeft geen lid van onze vereniging te zijn. Wel vragen wij een vrijwillige bijdrage in de kosten. Dat kan op de schaal bij de uitgang, via NL96INGB0000788260 t.n.v. Ned. Prot. Bond Oud-Beijerland of d.m.v. onderstaande link.
Klik hier voor de vrijwillige bijdrage.

Gegevens

Datum:
6 februari
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenement Categorie:

Locatie

Kerkgebouw
Beneden Molendijk 35
Oud-Beijerland, Zuid Holland 3262AA Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0625065860 (D. Vermeij)
Site:
https://www.vrijzinnigenhoekschewaard.nl

Organisator

Drs. Peter Vleugel