christmas lessons and carols

1 december, eerste advent, wat een prachtige dag om een bijzondere bijeenkomst te houden met de naam; ‘Festival of Lessons and carols’ (met een knipoog).
Soms is het jammer als je niet van te voren weet hoeveel publiek iets zal trekken. Maar wat is het ook ontzettend leuk om aangenaam verrast te worden met de opkomst. Een overvolle kerk, geweldig ! Blijkbaar heeft de titel van de bijeenkomst iets los gemaakt bij de mensen.
Het bamboefluitkwartet ( Corrie en Jan de Klepper, Marleen Oosterhuis en Hanny Koolschijn) waar we al eerder kennis mee gemaakt hebben op startzondag waren aanwezig, en speelden vooraf aan de viering, en ook tijdens het festival hebben we van hun muziek mogen genieten.
Ons eigen ad-hoc ‘kleinkoor’ heeft een zestal carols gezongen, die vanaf september steeds na de dienst ingestudeerd zijn. Gedeeltelijk zijn de carols in samenzang met het publiek gezongen, en dat ging perfect.  De geoefende luisteraar zal hier en daar best een verkeerde noot gehoord hebben, maar gezien het aantal complimenten is dat vast meegevallen.
Ook Arie den Hoedt is ruim gecomplimenteerd met zijn gekozen teksten, die hij uit verschillende Bijbelboeken heeft samengesteld. De afwisseling bracht de sprankeling in het geheel en vormde een prima aanvulling.
Hanny Koolschijn heeft de viering afgesloten met een prachtig gedicht van Jef de Schepper.
Hanny dankt nogmaals iedereen die op enigerlei wijze heeft bijgedragen aan deze bijzondere viering. Wij danken Hanny voor dit geweldige initiatief en hopen volgend jaar op een vervolg.
Er is nog lang en gezellig nagepraat bij de koffie. Het voelde echt als een feestje voor alle aanwezigen.
U kunt hieronder wat videos bekijken.